Att köpä ett hem

Att köpä ett hem


FÖRBEREDELSER

Börja med att fundera på hur mycket du kan investera i bostadsköpet. Kanske behöver du lån och i vilket land skall du ansöka om lånet, i Sverige eller i Spanien?
Låt oss veta i god tid vilken typ av bostad du söker och på vilket område. Boka tid för visning och diskussion med oss om allt som har med köpet att göra.
Du kan kontakta oss antingen via mail, telefon eller Skype (remecainvest) och också via Facebook. Vi är alltid redo att hjälpa dig genom att ge information om allt som har med bostadsköpet att göra.

GE EN OFFERT

När du har hittat ett objekt du tycker om kan du alltid ge en offert. Vi talar med ägaren och meddelar dig om din offert blivit accepterad.

FÖRHANDSAVTAL

Vi förbereder ett förhandsavtal för köpet och vi kontrollerar dokumenten så att allt är ok från säljarens sida. Vi kartlägger vad för tjänster du vill ha via oss. Genom oss och våra samarbetspartners får du full service i nästan allt som har med bostadsinköp att göra. Vid undertecknandet av det förhandsavtalet erlägger köparen en reserveringsavgift som varierar från fall till 10%. För ny bostad beror reserveringsavgiften på byggaren.
Vi kommer alltid överens om betalningstidpunkt mellan köpare och säljare.

FINANSIERING

Om du behöver lån för bostadssköpet, får du information av oss om olika alternativ. Vi samarbetar med några banker och bistår med hjälp när det gäller låneansökan. Ansökningsprocessen kan ta ca. 2-4 veckor.Det lönar sig att i förväg fråga om ränta och andra kostnader för lånet.

NOTARIUS PUBLICUS

Lagfarten undertecknas hos Notarius Publicus och deras uppgift är också kolla att bostaden inte har någon belastning. Köparen kan vara närvarande eller ha ett ombud med fullmakt. Köparen betalar alla kostnader för lagfarten samt för registreringen av den.

GRATTIS !

Du är nu ägare till lägenheten. Vi sköter också om att ditt hem har försäkringar, el- och vattenkontrakt och vi hjälper dig med allt du behöver för att komma igång i ditt nya hem, och om du vill hyra ut ditt hem hjälper vi dig också. Dessutom kan man också göra ett såkallat gårdskarlsavtal med oss.

När man köper hus eller lägenhet i Spanien, är det alltid en fastighet.Till köpet tillkommer alltid kostnader som du bör ta i beaktande när du gör beräkningar för inköpet. Kostnaderna är t.ex. Köp av en ny lägenhet I.V.A = mervärdesskatt 10 % + överlåtelseskatt 1,5% av köpesumman. Vid köp av en begagnad bostad är överlåtelsesskatten 10% av köpesumman. Dessutom tillkommer registreringskostnader på 0,3 till 0,4% av köpesumman, notarieavgifter, översättningar, tolkningar, fullmakt, N.I.E nummer etc. Kostnaderna blir tillsammans ca. 13-14% på köpesumman.

FRISKRIVNINGSKLAUSUL

Remeca Invest S.L Real Estate ansvarar inte för de priser som anges på vår hemsida, de är vägledande. Även skisser och bilder kanske inte motsvarar verkligheten. Vi förbehåller oss rätten att göra ändringar. I många bostadsbolag är poolområden endast öppna under sommarsäsongen och vissa poolområden är avgiftsbelagda. Bostadsbolaget beslutar årligen om detta och andra saker.

ETT BRETT UTBUD
Eftersom vi samarbetar med många fastighetsmäklare är vårt sortiment mycket större än på vår hemsida. Berätta om dina önskemål, så vi letar efter ett bra objekt som uppfyller dina förväntningar.